Nieuws en blogs

Burgerparticipatie. Wat vindt u ervan? Of wat te denken van de nieuwe pay off van de landelijke campagnes over veiligheid? Vindt u het leuk om hierover met ons van gedachten te wisselen? Lees dan verder. Over een aantal onderwerpen hebben we een onze visie op papier gezet. Maar we scherpen ons graag aan de mening van anderen. Dus schroom niet om een reactie achter te laten...

Vacature: Communicatiemedewerker BuitengewoonZijn

Geplaatst 26 februari 2018 door Peggy Limburg

Zoek jij een plek om tijdens of na je studie ervaring op te doen in het communicatie-werkveld? En wil je daarbij echt het verschil maken voor een stichting die belangrijk werk doet? Lees dan snel verder, want Senza Communicatie heeft werkervaringsplekken beschikbaar.

Lees meer >

Help kinderen met een leerachterstand

Geplaatst 15 december 2017 door Senza communicatie

Aandacht voor ongeletterdheid en leerachterstanden. Zelfs in Nederland is dit hard nodig. Onze collega Hedwig Dijkstra vraagt er vanuit India ook aandacht voor. In het Drop Out Centre helpen ze kinderen met een achterstand. Helpen jullie mee? 

Lees meer >

(A)sociale media

Geplaatst 20 april 2017 door Sanne Dondorff

Even snel een appje sturen of een update plaatsen op Facebook. Social media is haast niet meer weg te denken uit ons leven. Dat is ook niet gek, want het is leuk en handig. Maar hoe sociaal is het eigenlijk?

Lees meer >

De kudde volgen?

Geplaatst 17 november 2016 door Senza communicatie

Mensen zijn kuddedieren. We voelen ons veilig als we doen wat de groep doet. Zo wordt een deel van ons gedrag gevormd door de sociale norm die heerst. Welke rol kan communicatie dan spelen bij gedragsverandering?

Lees meer >

Burger en overheid hebben elkaar hard nodig

Geplaatst 20 juni 2016 door Senza communicatie

Burgerparticipatie bij verkeersveiligheid. Kansrijk volgens ons. Maar veel burgers leggen de bal bij de aanpak van verkeersonveiligheid bij hun gemeente of de politie. Waarom hebben burgers dat beeld? En wat moeten we daarmee?

Lees meer >

Afstudeeronderzoek: (hoe) kunnen we mensen bereiken die weinig openstaan voor de voorlichting?

Geplaatst 02 februari 2016 door Senza communicatie

Wie bereiken we met verkeersveiligheidscampagnes? Zijn er mensen die onbereikbaar zijn? Of zijn ze toch ergens mee te raken? Hedwig Dijkstra deed hierover haar afstudeeronderzoek bij Senza.

Lees meer >

Al eens (bijna) een verkeersongeluk meegemaakt? Deel het met ons.

Geplaatst 28 oktober 2015 door Senza communicatie

Voor een voorlichtingscampagne zoeken wij mensen die willen vertellen over een (bijna)verkeersongeval dat werd veroorzaakt doordat ze afgeleid waren. De verhalen zijn bedoeld voor een website. 

Lees meer >

Gezocht: slachtoffers scooterongeluk die hun verhaal kwijt willen

Geplaatst 18 mei 2015 door Peggy Limburg

Voor de campagne Scootervrienden zijn wij op zoek naar mensen die een ongeluk hebben gehad met hun brommer of scooter en over hun ervaringen willen vertellen. Hun verhalen kunnen worden gepubliceerd op de website www.scootervrienden.nl. Ben jij of ken jij zo iemand? Neem dan contact met ons op. 

Lees meer >

Enquete over bewonersparticipatie bij verkeersveiligheid online!

Geplaatst 15 april 2015 door Senza communicatie

Hoe kunnen bewoners betrokken worden bij de aanpak van de verkeersveiligheid in hun buurt? Deze vraag staat centraal in de enquête van verkeerskundestudent Michiel Evers die bij ons bureau afstudeert. Helpt u mee en vult u zijn enquête ook in? Dat kan hier: http://goo.gl/forms/qiLEZmUfWD

 

Lees meer >

Onderzoek naar bewonersparticipatie bij verkeersveiligheid

Geplaatst 18 maart 2015 door Peggy Limburg

Dit voorjaar doet verkeerskunde-student Michiel Evers van de NHL bij Senza een onderzoek naar de vraag hoe bewoners duurzaam kunnen worden betrokken bij de aanpak van verkeersveiligheid in hun buurt. Een proefproject in gemeente De Marne is zijn onderzoeksterrein.

Lees meer >

Gezocht: jouw verhaal over een (bijna)verkeersongeval

Geplaatst 06 augustus 2014 door Peggy Limburg

Voor een voorlichtingscampagne zoeken wij mensen die willen vertellen over een (bijna)verkeersongeval dat werd veroorzaakt doordat ze afgeleid waren. De verhalen zijn bedoeld voor een website en voor enkele filmpjes en advertorials. 

Lees meer >

Verslag Inspiratiesessie 'Overheid zoekt Netwerksamenleving'

Geplaatst 03 maart 2014 door

Op 18 februari organiseerde Senza Communicatie samen met de gemeente Assen een inspiratiesessie 'Overheid zoekt Netwerksamenleving'. Zo'n 25 medewerkers van 8 gemeenten en de provincie Drenthe leerden van de ervaringen binnen drie actuele Drentse casussen en discussieerden over wat de netwerksamenleving vraagt van de eigen organisatie.

Lees meer >

Magazine Zebra bestaat 10 jaar!

Geplaatst 26 november 2013 door

Deze maand viert Zebra feest! Al ruim 10 jaar maakt Senza dit magazine over verkeerseducatie en verkeersveiligheid op en rondom scholen in opdracht van de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen.

Lees meer >

Even voorstellen... Esther Jonker

Geplaatst 01 november 2013 door Janneke Nijholt

Sinds 1 oktober werkt Esther bij Senza. In deze blog stelt zij zich voor en vertelt meer over haar ervaring met overheidscommunicatie.

Lees meer >

“Onveilig? Ik drink maar drie biertjes als ik Bob ben..”

Geplaatst 20 juni 2013 door Janneke Nijholt

Oud-stagiaire Sanne Dondorff blogt voor de laatste keer over haar afstudeerperiode bij Senza Communicatie.

Lees meer >

Mensen in beweging krijgen? Begin bij de why?!

Geplaatst 14 mei 2013 door

Vorige week had ik het voorrecht om met een aantal inwoners van het Groninger Hoogeland naar Oostenrijk af te reizen in het kader van een Europese uitwisseling. Wij waren er te gast in Spes Zukunftakademie in Schlierbach, waar nieuwe concepten worden bedacht en uitgewerkt gericht op ontwikkeling van het landelijk gebied. Een paar high lights die ook voor anderen inspirerend kunnen zijn, vind je terug in deze en de twee volgende blogs.

Lees meer >

Wisseling van de wacht

Geplaatst 25 maart 2013 door

Mijn blik werd vanochtend getrokken door een foto in de krant van Paus Franciscus en zijn voorganger Benedictus XVI, die elkaar vriendschappelijk begroetten voorafgaand aan een gezamenlijke lunch afgelopen zaterdag. Een uniek beeld, want voor het eerst in 600 jaar ontmoetten een paus en zijn voorganger elkaar in levende lijve. ‘Is dit niet vragen om problemen?’, schoot het even door me heen, ingegeven door wachtswisselingen van bestuurders op lokaal niveau. Of denk ik dan te menselijk over de Paus?

Lees meer >

MOOC jij al?

Geplaatst 19 maart 2013 door

De Universiteit van Amsterdam is gestart met een online college Communicatiewetenschap. Niels Keissen en Janneke Nijholt zijn twee van de 5.000 deelnemers en erg enthousiast!

Lees meer >

Houvast zoeken als de bodem beweegt

Geplaatst 12 februari 2013 door

Bodemdaling en aardschokken houden de gemoederen aardig bezig in Groningen. Nee, Groningers laten niet snel van zich horen. Maar als die zware kleigrond, waar je als nuchtere Groninger doorgaans met beide benen stevig in staat, onder je voeten begint te bewegen, dan begint niet alleen je woning, maar ook je gevoel van veiligheid scheuren te vertonen. Dan komen emoties en sentimenten naar boven, waarvan je het bestaan niet wist. Hoe ga je hier als overheid mee om?

Lees meer >

Van wie is overheidscommunicatie?

Geplaatst 15 oktober 2012 door

Ik heb met ingehouden adem geluisterd naar de Galjaardlezing die dit jaar uitgesproken werd door Guido Rijnja, die bij vakgenoten nauwelijks introductie behoeft: Rijnja is communicatiemanager bij de gemeente Rotterdam na een carrière bij het rijk en onderwijsinstellingen.

Lees meer >

Gezocht: slechtste bestuurder van Oost-Groningen

Geplaatst 19 september 2012 door Janneke Nijholt

Wie is de slechtste bestuurder van Oost-Groningen? Provincie Groningen, Regiopolitie Groningen en de gemeenten Veendam, Pekela, Stadskanaal en Vlagtwedde zoeken de komende weken in het oosten van de provincie naar die personen waarbij je eigenlijk niet in de auto durft te stappen.

Lees meer >

Bewoners in actie tegen hardrijders in woonbuurten Fryslân

Geplaatst 06 april 2012 door Peggy Limburg

Provincie Fryslân roept bewoners uit Drachten, Heerenveen, Leeuwarden en Sneek op om in actie te komen tegen hardrijders in de buurt.

Lees meer >

Corries Hoofdzaak: meer hersenonderzoek

Geplaatst 09 maart 2012 door

Een persoonlijke inzamelingsactie voor hersenonderzoek door het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Dat is ‘Corries Hoofdzaak’. 

Lees meer >

Unieke samenwerking Groningen en Fryslân bij project A7 Veilig

Geplaatst 12 december 2011 door

Rijkswaterstaat Noord-Nederland, Politie Fryslân, Regiopolitie Groningen, het KLPD, Openbaar Ministerie, Landelijk Parket Team Verkeer en de provincies Fryslân en Groningen tekenen samenwerkingsovereenkomst voor veilige A7.

Lees meer >

Communicatiestudenten & the world of Social Media

Geplaatst 07 december 2011 door

Meet your future. Onder deze noemer organiseerde het instituut Communicatie en Media van de Hanzehogeschool Groningen een middag over het werkveld communicatie.

Lees meer >

We moeten iets met social media… willen bereiken!

Geplaatst 19 april 2011 door Janneke Nijholt

Woensdag 6 april, Mediaplaza (Jaarbeurs) in Utrecht. In heel hippe en helaas des te minder comfortabele stoelen maken we ons op voor een dagje onderduiken in het onderwerp social media. ‘We’ zijn mijn collega Antoinette en ik. De gelegenheid: het congres ‘Digitaal willen we allemaal’ over het gebruik van social media, georganiseerd door het Tijdschrift voor Marketing.

Lees meer >

Drentse en Groningse voorjaarschecks voor motorrijders met ‘veurjoar in de kop’!

Geplaatst 24 maart 2011 door Janneke Nijholt

Op zaterdag 26 maart organiseert MotorToerclub Veendam de eerste voorjaarscheck van 2011 in het kader van de campagne ‘Veurjoar in de kop?’. Met de campagne, die deze week start, wil de politie in Groningen en Drenthe motorrijders wijzen op een goede voorbereiding op hun eerste rit na de winter. De eerste voorjaarszon is voor veel motorrijders aanleiding om hun stalen ros weer van stal te halen. Helaas gebeuren er in het voorjaar vaak ongelukken met motorrijders, waarvan meerdere met dodelijke afloop. Met ‘Veurjoar in de kop?’ hoopt de politie het aantal ongelukken te verminderen.

Lees meer >

Indringende campagne vraagt om respect voor ambtenaren in functie

Geplaatst 26 januari 2011 door Janneke Nijholt

Regiopolitie Groningen lanceerde eind december een campagne om meer begrip te kweken voor het werk van de verkeerspolitie. Senza bedacht en ontwikkelde de campagne met als doel weggebruikers te laten inzien dat in het politieuniform gewoon een mens zit. "Een mens die zich enorm gepassioneerd inzet voor de veiligheid van de samenleving", aldus korpschef Oscar Dros. "Kranten koppen te vaak over geweld tegen hulpverleners. Met deze campagne vragen we meer begrip en respect voor het werk van deze ambtenaren in functie."

Lees meer >

"Veiligheid heb je zelf in de hand? Nee dus!"

Geplaatst 16 oktober 2010 door

Vorig jaar bracht de Rijksoverheid alle campagnes die betrekking hebben op veiligheid onder één paraplu onder het motto 'Veiligheid heb je zelf in de hand'. Een goede zet?  

Lees meer >
login