Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Annemee Stuut

"In mijn kinderjaren schreef ik graag: in mijn dagboek, maar ook op de computer typte ik al gauw hele verhalen weg. Toch wist ik op de middelbare school nog niet helemaal welke kant ik op wou. In het derde jaar koos ik daarom voor het pakket “Economie en Maatschappij”. Lekker breed, dacht ik. De vele schrijftaken en taalvakken rondde ik met gemak af. Bij de vakken Economie en Aardrijkskunde moest ik het meer hebben van mijn vlotte babbel. De keuze voor een vervolgopleiding was daardoor gauw gemaakt. Ik wilde niet langer hopeloze pogingen doen om de welbekende conjunctuurklok of de rotatie van de aarde te begrijpen – ik wilde aan de slag met taal, tekst en informatie.     

Dit past bij mij
En zo startte ik in 2018 de bachelor “Communication and Information Studies” aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tijdens de studie ging ik op een totaal andere manier naar taal kijken. Ik leerde over psychologie, sociologie en digitale media en gebruikte deze kennis om alledaagse communicatie te verklaren en beter te begrijpen. Communicatie is overal: het is de basis van alle menselijke interactie en speelt zo een belangrijke rol in onze maatschappij. Hoe overtuig je iemand? Hoe ziet de interactie tussen een dokter en een patiënt eruit? Deze maatschappelijke insteek vond ik reuze interessant. Maar eigenlijk was dat het geval voor alles wat aan bod kwam in deze studie en daardoor wist ik: dit past bij mij.

Uiteenlopende interesses
Mijn uiteenlopende interesses maakten het lastig om te bepalen wat ik na mijn bachelor zou willen doen. Ik had inmiddels een flinke dosis theoretische kennis en analytische vaardigheden op zak, maar wist eigenlijk helemaal niet wat ik in de praktijk leuk vond om te doen. Ik besloot mijn bachelor daarom af te sluiten met een stage. Een praktische stage, waar ik leerde over online marketing, pakkende teksten schreef en creatieve websites ontwierp. Enorm leuk om te doen, maar ik miste tóch de uitdaging van complexe vraagstukken en het maatschappelijk belang.

Een volgende uitdaging
Daarom koos ik ervoor nog even door te studeren en mij aan te melden voor de master Communicatiekunde. Deze master gaf me de mogelijkheid om me verder te verdiepen in dit mooie vakgebied, onder andere door schrijftrainingen te ontwikkelen en een communicatieadvies te schrijven voor een maatschappelijk betrokken organisatie. Dat laatste smaakte naar meer. Dus zocht ik contact met Senza Communicatie met de vraag of zij nog een plekje hadden voor een enthousiaste stagiaire. De respectvolle werkwijze van Senza had mijn interesse gewekt en na een leuk gesprek bleek de klik wederzijds. Ik kijk er naar uit om het komende half jaar samen met het team te werken aan een mooiere samenleving!"