Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

De allerlaatste informatiekrant voor N366 Veilig

In de afgelopen elf jaar is er hard gewerkt om de N366 om te bouwen tot volwaardige autoweg die voldoet aan alle veiligheidseisen. En dat is gelukt! Daarmee komt het project ‘N366 Veilig’ tot een einde. Tijd om terug te blikken op dit elf jaar durende project. In opdracht van Provincie Groningen ontwikkelden we daarom eind 2020 de allerlaatste informatiekrant: een krant waarin we successen vieren en terugblikken op de werkzaamheden aan deze provinciale weg. Lees de krant hier.

De werkzaamheden aan de infrastructuur van de provinciale weg gingen in die elf jaar hand in hand met educatie en voorlichting voor weggebruikers en inwoners over gevaarlijk rijgedrag. Ook werd er nauw samengewerkt met de politie, die veel controles uitvoerde om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Fysieke krant

Om omwonenden op de hoogte te houden van de vorderingen werd onder andere een fysieke informatiekrant ingezet. In 2009 brachten we samen met de provincie Groningen hiervoor de eerste krant uit. Vanaf dat moment maakten we in totaal negen exemplaren die steeds huis-aan-huis verspreid werden in de gemeenten die grenzen aan de N366. De inzet van de krant was een succes, blijkt uit onderzoek in 2018. Weggebruikers geven in dit onderzoek aan hun informatie over het project vooral te krijgen via fysieke, geprinte communicatiemiddelen: borden langs de weg, een informatiekrant die huis-aan-huis wordt verspreid en advertenties in de krant.

Stakeholders aan het woord

Bij zo’n groots project als N366 Veilig zijn vele stakeholders betrokken. Hoe blikken zij terug op de jarenlange werkzaamheden? En wat is ze het meest bijgebleven? We gaven ze in deze allerlaatste krant allemaal het woord; van omwonenden tot betrokkenen bij de politie en van vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland tot projectleiders bij de provincie Groningen. Zo ontwikkelden we een krant met mooie verhalen vanuit verschillende perspectieven.

Nieuwsgierig? Je leest de krant hier.