Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

'Doortrappen voor kinder(fiets)en': Groningse 60-plussers in actie voor de volgende generatie

Doortrappen Groningen organiseert een speciale actie: ‘Doortrappen voor kinder(fiets)en’. 60-plussers die een fietstochtje in hun omgeving maken, kunnen bijdragen aan een goed doel. Voor elke vijftig fietstochtjes doneert Doortrappen Groningen namelijk een kinderfiets en een fietshelm aan het ANWB Kinderfietsenplan in de provincie Groningen. Zo profiteren zowel senioren als kinderen van wie de ouders zich geen fiets kunnen veroorloven van de voordelen die fietsen biedt. Fietsen is goed voor de gezondheid, zelfredzaamheid en sociale contacten.

‘Doortrappen voor kinder(fiets)en’ start in juni en loopt door tot in 2024. 60-plussers in de provincie Groningen kunnen meedoen door een fietstochtje te maken naar een leuke plek in hun omgeving, het liefst samen met een andere senior. Er is geen minimaal af te leggen afstand. Door een foto in te sturen, draagt hun fietstocht bij aan de inzameling van kinderfietsen. De deelnemers maken daarnaast kans op een high tea voor twee personen.

Het goede doel
Voor veel kinderen in Groningen is het hebben van een eigen fiets niet vanzelfsprekend. Daarom schenkt Doortrappen Groningen voor iedere vijftig geregistreerde fietstochtjes een kinderfiets en een fietshelm aan het Groningse ANWB Kinderfietsenplan. Zij zorgen ervoor dat de gedoneerde fietsen terecht komen bij Groningse kinderen die zonder fiets nu noodgedwongen stil staan. Zo kan ook de volgende generatie profiteren van de vele voordelen die fietsen biedt. Op www.doortrappengroningen.nl is te vinden hoeveel kinderfietsen er al zijn gedoneerd. Doortrappen Groningen hoopt met de actie zoveel mogelijk senioren te stimuleren om op de fiets te (blijven) stappen. Naast deze actie organiseren zij ook vele andere leuke en leerzame fietsactiviteiten die helpen om te blijven fietsen tot je 100ste.

En Senza?
In samenwerking met Huis voor de Sport Groningen organiseren wij de actie Doortrappen voor kinder(fiets)en. Wij bedachten de naam, kwamen met het idee, brachten het in de publiciteit en werkten de campagnemiddelen uit.