Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Drentse fietsers flink in de schijnwerpers gezet!

Fietsers die donderdagochtend 17 oktober door Emmen fietsten, hadden grote kans dat ze flink in de schijnwerpers werden gezet. Provincie Drenthe, de brandweer en politie stonden namelijk met dienstvoertuigen en zwaailichten langs het fietspad in Meerdijk. Ook ANWB en Veilig Verkeer Nederland waren aanwezig. Samen met gedeputeerde Cees Bijl van de provincie Drenthe en wethouder René van der Weide van de gemeente Emmen beloonden zij fietsers die hun fietslicht op orde hadden. Dat gebeurde vandaag ook op 25 andere plekken in Drenthe. Een mooie start van de campagne ‘Licht aan en gaan!’. 

Zo’n twee jaar geleden ontwikkelden we bij Senza in opdracht van en samen met het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe de campagne ‘Licht aan en gaan’. De brandweer, politie, Veilig Verkeer Nederland en ANWB zijn ook betrokken.

Stimuleren gewenst gedrag
Het sterke aan de campagne is dat er een combinatie van bewustwording en gedragsverandering wordt ingezet (zie ook het nieuwsbericht hierover dat we onlangs schreven). De campagnemiddelen van Licht aan en gaan zijn in de herfst- en winterperiode via verschillende kanalen te zien. Tijdens de verschillende fietsverlichtingscontroles stimuleren we gewenste gedrag door fietsers met goede verlichting een beloning te geven. Die beloning is een kaartje met daarop een code. Die code kunnen fietsers invullen op www.lichtaanengaan.nl. Zo maken ze kans op mooie prijzen, waaronder een fiets ter waarde van € 1.000,-!