Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Een veilige en relaxte zomer op de weg in Drenthe

Wist jij dat drugsgebruik in combinatie met alcohol in het verkeer de kans op een ongeluk met maar liefst 200 keer kan vergroten? En weet jij wat je tijdens het rijden moet doen als je onverwachts een flinke zomerbui op je dak krijgt? Of hoe je je auto klaarstoomt voor de vakantie? Het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe vraagt deze zomer extra aandacht voor dit soort vragen. Samen met 1609Bold en Kollectiv Media stampte Senza daarvoor een toffe, nieuwe zomercampagne uit de grond.  
 
Welke thema’s en omstandigheden zijn er in de zomer in het verkeer van belang? Wij zochten het uit en ontwikkelden vier mini-campagnes:  
 
  • Maak je auto vakantieklaar: Ga je met de auto op vakantie? Zorg er dan voor dat je auto ook klaar is voor de vakantie.  
  • Laat je niet verrassen door het weer: Het zomerse weer is veranderlijk. Ga goed voorbereid en veilig op pad met onze tips. 
  • Ben je Bob, zeg het hardop: Een borrel is prima, maar niet als je nog moet (auto)rijden of fietsen. Neem daarom geen onnodig risico en spreek van tevoren af wie de Bob is.  
  • Niets is wat het lijkt: doe geen drugs als je rijden moet. De gevolgen van rijden onder invloed van drugs zijn nog onvoldoende bekend onder bestuurders. Tijd om daar verandering in te brengen!  
 
Online-campagne  
De zomercampagnezijn te zien via online banners en een Instagramcampagne, die doorlinken naar www.zomercampagnedrenthe.nl. Op deze website zijn allerlei handige tips te vinden om veilig op pad te kunnen deze zomer. Ook is de campagne zichtbaar op tankstationschermen en hebben partners kopij ontvangen waarmee ze de campagneboodschap via hun kanalen kunnen delen 
 
Niet alleen Bob 
Waar in de zomerperiode ook dit jaar weer landelijk aandacht wordt besteed aan de Bob-campagne, pakt het VVBD dit moment om ook aandacht te besteden aan andere relevante zomeronderwerpen. Want juist na een periode waarin iedereen veel thuis was, is het – nu alles weer open gaat - belangrijk dat we weer even scherp hebben hoe we in het verkeer veilig op pad kunnen.