Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Fietsstimulering gaat in coronatijd door met HiBike-lightversie

Het was een succes, het fietsstimuleringsproject HiBike dat in het najaar van 2019 werd gespeeld door twee basisscholen. In het voorjaar van 2020 zou de vervolgpilot worden gespeeld door tien scholen, en werden we getroffen door de coronacrisis. Moest alles nu worden afgeblazen? Provincie Groningen en Huis voor de Sport vonden van niet.  We stampten in een paar weken een HiBike-lightversie uit de grond.

HiBike: juist nu 
Juist in deze tijd komt de HiBike-game goed van pas. Fietsen en lopen zijn nu namelijk extra belangrijk. Ten eerste omdat we allemaal veel thuis zijn gebleven en we daarom een beetje extra in beweging moeten. Dat is gezond, en daar worden we vrolijk van. Daarnaast neem je op de fiets weinig ruimte in, zodat je goed afstand kunt houden. Het op de fiets naar school gaan draagt daarom ook bij aan een veilige schoolomgeving.

Lightversie
De HiBike-game kan in deze coronatijd niet worden uitgevoerd in de versie zoals hij bestond. Daarbij werden kinderen begeleid door een sportcoach en ging de game van start met een feestelijke kickoff. Daarom hebben we er razendsnel een lightversie van gemaakt. Samen met Frissekom realiseerden we een website (www.hibikegroningen.nl) waar een instructievideo te vinden is, met een uitleg van sportcoach Bianca van Huis voor de Sport. De film kwam tot stand dankzij de flexibele inzet van Diepzeekonijn. De kinderen kunnen de film samen met hun ouders bekijken voor ze met de game beginnen. Omdat de begeleiding van de sportcoach nu alleen digitaal kan plaatsvinden, hebben we voor de leerkrachten een HiBike-instructie ontworpen. Verder hebben we de andere materialen, zoals de kalender en de levelkaarten, ook coronaproof gemaakt. 

Van start met de game 
Vier basisscholen uit Schildwolde, Stadskanaal en Ter Apel zijn inmiddels van start gegaan met de game. Tot aan de zomervakantie pakken de kinderen daar zo vaak mogelijk de fiets. Vanaf september kan de game weer worden gespeeld door andere basisscholen. Die kunnen daarover contact opnemen met Huis voor de Sport via info@hvdsg.nl. In welke vorm het spel dan zal worden gespeeld, moeten we nog even afwachten, maar alle versies staan in ieder geval klaar voor de start.