Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Friese moddercampagne van start in It Heidenskip

Op woensdag 23 september ging bij loonbedrijf Gebr. Buma B.V. in It Heidenskip de Friese campagne 'Modder op de weg' van start. Wethouder Mirjam Bakker van gemeente Súdwest-Fryslân onthulde daar het eerste spandoek van de campagne dat inmiddels ook elders in de provincie door gemeenten wordt ingezet. Tijdens het startschot konden de aanwezigen nog genieten van een heerlijk zonnetje, maar later op de middag kwam de herfst tevoorschijn en begon het te regenen. Op een beter moment had de Friese moddercampagne bijna niet van start kunnen gaan. 

De moddercampagne is een initiatief van het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân (ROF). Het doel van de campagne is om weggebruikers te waarschuwen voor de gevaren van modder op de weg en om agrariërs en loonwerkers te wijzen op wat zij moeten doen als er modder op de weg terecht is gekomen. Ook dit jaar vroeg het ROF Senza Communicatie om de moddercampagne op touw te zetten en het startmoment te organiseren. Klik hier voor meer informatie.