Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Hé een ree!

Stel je rijdt op een weg met een groene streep in het midden. Wat is dan de snelheidslimiet? Veel mensen weten niet precies welke snelheidslimiet op welke weg geldt. Het resultaat? Stress, bekeuringen, onveilige situaties en zelfs ongevallen. Reden voor het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) om ook dit jaar een snelheidscampagne te voeren. Ze kozen voor de campagne die Senza vorig jaar ontwikkelde.

Wie in Drenthe woont of er regelmatig komt, weet het als geen ander: Drenthe is prachtig. Toch 'sjeezen' we er met z'n allen vaak snel doorheen. Gevaarlijk en zonde, want Drenthe is zo mooi. Rij jij rustig door Drenthe? Dan zie, geniet en beleef je meer. Zonder je aandacht bij het verkeer te verliezen. In de strijd om het aantal hardrijders in de provincie te verminderen, hielpen we het VVBD ook dit jaar met een campagne gericht op snelheid. Wil je weten wat we precies deden? Bekijk dan ons portfoliobericht.

Middelen
De campagne is te zien via borden langs de weg en een online campagne. Voor wie niet meer zo goed weet hoe het ook alweer precies zit met de snelheidsregels is er bovendien de webpagina www.snelhedenindrenthe.nl. Op die pagina staan alle snelheidslimieten en –regels op een rijtje.  En tijdens het rijden werden verkeersdeelnemers via uitingen op het wegdek op hun snelheid gewezen. In iedere gemeente zijn (milieuvriendelijke) krijtverfuitingen op de weg gezet. Een mooie reminder ter plekke om weggebruikers erop te wijzen dat ze kalm aan moeten rijden.