Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Iedereen blij thuis in Onderdendam

Afsluitingen en omleidingen; als er wordt gewerkt aan de weg, zijn ze aan de orde van de dag. Ook in het noorden van Groningen, waar weggebruikers de afgelopen weken werden omgeleid via het dorp Onderdendam. Voor alle wachtende weggebruikers in het kleine dorp organiseerden we een hele ‘blije’ actie, om ze te informeren en te stimuleren langzamer te gaan rijden, rekening te houden met andere weggebruikers én met de inwoners van het dorp. Allemaal vanuit de kernboodschap: ‘Iedereen blij thuis’.
 
Verkeerswijzer Groningen vroeg ons de voorlichting op te zetten. Het doel van de campagne was om ervoor te zorgen dat de inwoners van Onderdendam zo min mogelijk hinder en overlast zouden ervaren. Een campagne waarbij we zowel dachten vanuit het perspectief van de weggebruiker, als van de inwoner van het dorp.
 
Campagne
De kernboodschap ‘Iedereen blij thuis’ vertaalden we naar borden langs de weg en green graffiti op het wegdek. En om weggebruikers rechtstreeks aan te spreken, organiseerden we een drietal acties in het dorp. In de spits leidden verkeersregelaars het verkeer in goede banen, door bepaalde wegen kort stil te leggen. We zorgden ervoor dat precies op dat moment een promotieteam klaarstond om een flyer en een mint-doosje uit te delen aan wachtende weggebruikers. Een leuke attentie, met daarbij vier handige tips om rustig door Onderdendam te rijden.
 
Blije gezichten
Natuurlijk namen we zelf ook een kijkje in Onderdendam. We gingen op pad met het promotieteam, dat keihard aan het werk was om een heleboel automobilisten en vrachtwagenchauffeurs te bedanken voor hun geduld. Rennen en lachen in de snikhete zon; alles voor wederzijds begrip tussen inwoners en weggebruikers. De actie werd zeer positief ontvangen!