Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Lieve Briefjes nu in heel Nederland!

Het is weer zover! De Week van de Lieve Briefjes. De week waarin iedereen wordt opgeroepen iets liefs te schrijven voor een ander. Nieuw in 2023 is dat de speciaal voor deze week ontwikkelde Lieve Briefjes op heel veel verschillende plekken in Nederland af te halen zijn. Van Groningen tot Limburg: van 14 tot 20 januari wemelt het overal in Nederland van de Lieve Briefjes. En Senza is het logistieke centrum:)

De Lieve Briefjes zijn gratis beschikbaar in alle bibliotheken in de provincie Groningen, bij servicepunten van Qbuzz in Groningen en Drenthe en bij meer dan 150 bibliotheken en welzijnsinstellingen in het land, van Schiermonnikoog tot Zuid-Limburg. De complete lijst en kaart met afhaalpunten vind je op weekvandelievebriefjes.nl/afhaalpunten.

Hartverwarmende acties

Iedereen wordt blij van een briefje met een lieve boodschap en er kunnen er niet genoeg van worden verspreid. Daarom roept de organisatie van de Week van de Lieve Briefjes alle verenigingen, groepen en scholen op om samen briefjes te schrijven en te verspreiden. Daar zijn al verschillende hartverwarmende reacties op gekomen. Zo hebben kinderen van het DAK Kindcentra in Den Haag zelf 150 kaartjes gemaakt voor eettafels in bejaardencentra. In Ten Boer organiseert WIJ Ten Boer schrijfmomenten voor bezoekers om samen Lieve Briefjes te schrijven. En in Raamsdonksveer gaat sneldichter Linda Blij Lieve Briefjes schrijven voor bezoekers van bibliotheek Theek 5.

Belangeloos

Het doel van de Week van de Lieve Briefjes is om mensen met elkaar te verbinden. De week is een initiatief van stichting BuitengewoonZijn.NU en wordt mede georganiseerd door Senza Communicatie. Alle organisaties werken belangeloos mee. Zo wordt de actie ondersteund door onder meer Gemeente Groningen, Qbuzz, Biblionet Groningen en vrijwilligers die de kaartjes verspreiden. Ook de ontwerpen van de kaartjes zijn belangeloos gemaakt door vier inzenders van ontwerpwedstrijd: Autumn van Grol, Janet Baas, Nicole de Vries en Kim Elants.