Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Nieuwe folder Bestelverkeer

Online shoppen en je pakketje  thuis laten bezorgen. Het is inmiddels de normaalste zaak van de wereld. Logisch, want het is handig. Deze trend zorgt er tegelijkertijd voor dat er steeds meer bestelverkeer op de weg te vinden is. Het besturen van een bestelwagen lijkt misschien  een peulenschil, maar dat is niet zo. De wagens zijn groter en zwaarder dan personenauto’s en de bestuurder heeft minder zicht. Tel daarbij op dat de chauffeurs van bestelwagens vaak te maken hebben met strakke rijschema’s, navigatie en kans op vermoeidheid. Tijd voor een folder met een handige checklist om veilig op pad te gaan.

Een aantal jaren geleden maakte Senza in opdracht van het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe en het Verkeer- en Vervoerberaad Groningen een folder voor bestuurders van bestelverkeer. Die folder was aan vernieuwing toe. We besloten zowel de vorm als de inhoud in een nieuw jasje te steken. De folder kreeg een praktische vorm; op de voorkant zien bestuurders in een oogopslag alle onderdelen die ze moeten checken voor vertrek. Deze onderdelen worden vervolgens in de binnenkant van de folder verder toegelicht. Om de inhoud kloppend te maken, werkten we samen met de politie. Zij checkten of alle informatie nog up to date was. Tot slot herschreven we de teksten, zodat ze voor iedereen te begrijpen zijn.

Kortom: een informatieve maar handzame folder. Makkelijk om op te bergen in de bus, en óók eenvoudig om voor vertrek erbij te pakken. De politie deelt de folder uit tijdens bestelverkeercontroles in Noord-Nederland.