Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Ouders in Drenthe direct aangesproken op fietsverlichting jeugd

De dagen worden weer korter en donkerder. Extra zichtbaar zijn in het verkeer is dan extra belangrijk. Het is dus weer tijd voor de jaarlijkse fietsverlichtingscampagne ‘Licht aan en gaan’ van de Mobiliteitsraad Drenthe (voorheen het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe). Het doel van de campagne is om jeugdige fietsers te attenderen op hun zichtbaarheid in het verkeer. Hun ouders kregen dit jaar extra aandacht in de campagne. Senza coördineerde de inzet van de campagne.

Waar de fietsverlichtingscampagne voorgaande jaren alleen gericht was op de jeugd, is dit jaar besloten om ook de ouders van de jeugd te betrekken en op hun verantwoordelijkheid te wijzen. De boodschap aan de ouders was simpel: check het fietslicht van je kind en zorg ervoor dat kapotte verlichting weer werkt. In samenwerking met Van der Let & Partners ontwikkelden we een nieuwe landingspagina met een handige instructievideo, die we lieten maken door Moomba Media. Hierin legt een fietsenmaker uit hoe je een fietslicht repareert en geven we nog meer slimme tips. Via een online campagne op social media prikkelden we ouders om aandacht te besteden aan de fietsverlichting van hun kind.

Feestelijke aftrap
Op woensdag 26 oktober werd de fietsverlichtingsactie voor de jeugd feestelijk afgetrapt bij sportvereniging FC Assen in Kloosterveen. Na de opening door wethouder Martin Rasker en gedeputeerde Nelleke Vedelaar begon een speciaal spelcircuit voor de jeugd met leuke activiteiten zoals, voetbalsjoelen en een stormbaan. Naast deze aftrap in Assen voerden ook de gemeenten Aa en Hunze en Westerveld lokaal startacties uit. Senza ondersteunde daarbij met persberichtgeving en weggevers.

Je kunt de campagne verder tegenkomen op borden langs de weg, krijtverfuitingen en lichtprojecties op fietspaden, in de bioscoop, op RTV Drenthe en online via sociale media, zoals Instagram. En op www.lichtaanengaan.nl vind je handige tips over fietsverlichting.

Deze foto's zijn gemaakt tijdens de startactie op 26 oktober. Heb je er bezwaar tegen dat een van deze foto's is gebruikt? Neem dan contact met ons op.