Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Project HiBike krijgt een vervolg!

HiBike, het spel om schoolkinderen en hun ouders te stimuleren om vaker de fiets te pakken, krijgt een vervolg. In het najaar van 2019 ontwikkelden we dit spel in opdracht van de provincie Groningen, samen met het Huis voor de Sport Groningen. Met succes, de scholen zijn enthousiast en daarom krijgt het spel een vervolg op tien scholen in de provincie Groningen.

Aan het begin en aan het einde van de proef met het spel werden enquêtes afgenomen bij leraren, ouders en kinderen. Allemaal waren ze erg enthousiast. Ouders en kinderen gaven het spel gemiddeld een 7,5. In Marum gaf 60 procent van de kinderen aan vaker de fiets te willen pakken dankzij het HiBike-spel.

Onze rol

Senza Communicatie ontwikkelde de uitingen van HiBike in de eerste pilotfase en werkt nu in samenwerking met ontwerpbureau Frissekom aan de realisatie van de uitingen voor de vervolgpilot. Zo zorgden we ervoor dat er voor de werving van scholen een leuke HiBike-factsheet (klik hier) tot stand kwam.

Vervolg

Het Huis voor de Sport Groningen en de provincie zijn op zoek naar tien scholen die willen meedoen aan de vervolgproef. Scholen die geïnteresseerd zijn om mee te doen aan de proef kunnen zich aanmelden bij Huis voor de Sport Groningen: info@hvdsg.nl. De proef start tussen maart en mei, en duurt tot aan de zomervakantie.