Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Scooterguide 2020: tips voor een veilige scooterrit

In Nederland is het een geliefd vervoersmiddel: de scooter. Scooterrijden is leuk én handig! Bijvoorbeeld om op school, je werk, bij vrienden of de sportclub te komen. Toch zijn scooterrijders kwetsbare verkeersdeelnemers. De kans op een ongeval is voor scooterrijders een stuk groter dan voor automobilisten. Bij bijna 1 op de 2 scooterongevallen raakt iemand gewond. Reden voor het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe en Verkeerswijzer Groningen om ook dit jaar de scooterguide uit te brengen. Ze vroegen Senza om hen daarbij te helpen.

De Scooterguide is een uitvouwbare folder met allerhande regels en tips over veilig scooterrijden. Het VVBD en Verkeerswijzer werken samen met de politie om de scooterguide uit te delen tijdens scootercontroles. En dat gebeurt met succes! Senza bedacht het concept van de scooterguide enkele jaren geleden. Sindsdien herzien we de guide ieder jaar.

Verkeersregels in 2020
Dat herzien is belangrijk, omdat verkeersregels elk jaar veranderen. Samen met de politie checkten we de inhoud van de scooterguide. Van der Let & Partners voerde de aanpassingen vervolgens door in het ontwerp.

Kijk voor meer informatie op www.scootervrienden.nl.