Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Senza helpt bij nieuwe Mono-website

Even terug naar het begin. Want hoe zat het ook alweer met de Drentse Mono-campagne? In 2019 sloegen het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe, Veiligheidsregio Drenthe, Veilig Verkeer Nederland, de politie en ANWB de handen ineen om in Drenthe smartphonegebruik in het verkeer tegen te gaan. Ze vroegen Senza om hen hierbij te helpen.

We ontwikkelden een interventie waarin de 'Checkplek' centraal staat. Een plek die verkeersdeelnemers moet stimuleren om vóór vertrek nog even hun smartphone te checken en daarna pas op de fiets of in de auto te stappen. De focus ligt voor nu op woon-werkverkeer, omdat daar nog veel winst te behalen valt. Het doel? Organisaties en hun medewerkers moeten het niet meer normaal vinden om onderweg met hun telefoon bezig te zijn.

Nieuwe website
Maar hoe zorg je er eigenlijk voor dat jouw organisatie Mono rijdt? Waar begin je? En hoe doen andere bedrijven dat? Dat laten we zien op de nieuwe website www.monodrenthe.nl! Bezoekers vinden er informatie over de gedragsinterventie, de Checkplek en de toolkit met diverse communicatiemiddelen. Ook staan er op de website ervaringsverhalen van Drentse organisaties die zich al inzetten voor Mono. Drentse bedrijven die zich ook graag in willen zetten voor Mono, kunnen zich aanmelden op de website.

Senza was nauw betrokken bij de bouw van de website. Zo stelden we de structuur van de website op, dachten we mee over het ontwerp en schreven we alle webteksten. Ook zorgden we ervoor dat de ambassadeurs een mooie pek kregen op de website.