Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Tusken de trekkers yn Morra: startskot Fryske modderkampanje

Op een normale woensdagmiddag is het bij loonbedrijf J.K. Dijkstra & Zn rustig. Dat was woensdagmiddag 18 september wel anders. Het loonbedrijf stelde het erf namelijk beschikbaar voor het startmoment van de Friese moddercampagne. Tussen twee grote, blinkende landbouwvoertuigen hingen gedeputeerde Fokkens-Kelder en wethouder Boerema het eerste spandoek van de campagne op.

De moddercampagne is een initiatief van het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân (ROF). Het doel van de campagne is om weggebruikers te waarschuwen voor de gevaren van modder op de weg en om agrariërs en loonwerkers te vertellen wat zij moeten doen als er modder op de weg is gekomen. Een belangrijke campagne, aldus gedeputeerde Fokkens: “Zeker nu het oogsttijd is en er modder op de weg kan liggen. Dat kan resulteren in ongevallen. Die ongevallen willen we met deze campagne voorkomen. Het maakt mensen er weer even bewust van dat ze niet alleen op de weg zijn, maar dat ze rekening moeten houden met elkaar.”

Het ROF schakelde ook dit jaar Senza Communicatie in om de moddercampagne, en het startmoment, op touw te zetten. Klik hier voor meer informatie.