Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Verkeerswijzer Groningen krijgt nieuwe website

Verkeersveiligheidscampagnes en verkeerseducatie om het aantal verkeersslachtoffers in Groningen terug te dringen, vormen het aanbod van het Verkeer- en Vervoerberaad Groningen. Sinds 2015 worden zij onder de naam Verkeerswijzer Groningen bekend gemaakt. Acht jaar later is het tijd voor een frisse nieuwe website. Senza begeleidde de realisatie ervan.

Het Verkeer- en Vervoerberaad Groningen zet zich in voor de verbetering van de verkeersveiligheid in de provincie. De afgelopen jaren heeft de organisatie onder de naam ‘Verkeerswijzer Groningen’ veel Groningers bereikt met verkeersveiligheidscampagnes en verkeerseducatie-activiteiten. Die laatste worden veelal op scholen aangeboden maar meer en meer gebeurt dit ook op straat of bij bijvoorbeeld festivals. Verkeerswijzer Groningen is bedoeld voor iedereen die aan het verkeer deelneemt. Van driewieler tot tractor, van bestuurder tot dorpsbewoner, van jong tot oud.

Helder 

Om de activiteiten van Verkeerswijzer Groningen duidelijker in beeld te brengen voor de verschillende doelgroepen, is een nieuwe website gerealiseerd die technisch en functioneel meer van deze tijd is. De site is bedoeld voor scholen die het educatieaanbod kunnen afnemen, professionals (en partners van Verkeer- en Vervoerberaad Groningen) en de inwoners van de provincie. Doel is deze groepen te informeren over de activiteiten en campagnes in Groningen en om ze enthousiast te maken voor Verkeerswijzer Groningen. De site biedt bovendien ruimte om te informeren over verschillende verkeersveiligheidsthema’s.

Bouwen

De bouw van de site lag in handen van Van der Let & Partners. Vanuit Senza begeleidden wij het traject van plan tot contentcreatie. We stelden een beknopt communicatieplan op als basis voor de site, lieten nieuwe foto’s maken, hielpen de opdrachtgever bij het verzamelen, ordenen en creëren van de content en zorgden samen met Van der Let dat de content geplaatst werd. Tot slot maakten we een redactieplan voor het beheer van de website door de opdrachtgever.

Nieuwsgierig naar het resultaat? Neem een kijkje op www.verkeerswijzergroningen.nl