Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Vers van de pers: foto’s van Groningse Doortrappers (met fietshelm op)

Het voorjaar is aangebroken en daarmee ook de start van het fietsseizoen. Dit betekent dat Doortrappen Groningen weer op volle toeren draait. Een belangrijk speerpunt van het fietsprogramma is het verbeteren van de verkeersveiligheid. Bijvoorbeeld door het dragen van een fietshelm. Tijdens de Doortrappenactiviteiten wordt dit al aanbevolen, maar in het promotiemateriaal zie je dit advies (nog) niet terug. Tijd voor een fotoshoot dus!

Een fotoshoot buiten organiseren in Nederland is geen makkelijk klusje. Het oorspronkelijke plan was om afgelopen najaar foto’s te maken, maar bakken met regen en koud weer gooiden continu roet in het eten. Gelukkig hadden de modellen en de fotograaf veel geduld en op dinsdag 26 maart konden we eindelijk aan de slag.

Fotoshoot in Appingedam
Eerst even terug naar het begin. Want wat moet je allemaal regelen voordat je een fotoshoot kan houden? Belangrijk zijn: modellen en een fotograaf. Voor het regelen van modellen maakten we gebruik van onze sociale kring. Al snel gaf een leuke groep senioren uit Appingedam aan dat zij wilden meehelpen. En daarmee was ook direct de locatie van de fotoshoot vastgesteld: Appingedam. Voor het maken van de foto’s schakelden we fotograaf Henk Veenstra in.

Op dinsdag 26 maart was het zover. De temperatuur was relatief laag maar de zon scheen en het was droog. Perfect! Tijdens de fotoshoot bootsten we verschillende activiteiten van Doortrappen na. Bijvoorbeeld de fietscheck door een fietsenmaker. Hiervoor mochten we langskomen bij fietsenwinkel Bike Totaal Lambeck. Daarna reden we naar verschillende plekken in Appingedam en werd er veel gefotografeerd. Gekletst en gelachen natuurlijk ook. Kortom een gezellige en productieve dag met als resultaat veel mooie Groningse fietsfoto’s.