Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Verse streekproducten in een kluis op een hub?

Tijdens een manifestatie op de hub P+R Gieten op donderdag 27 oktober maakten ook wethouder Ivo Berghuis van de gemeente Aa en Hunze en Betty de Boer van de Regio Groningen Assen kennis met de mogelijkheid om streekproducten in een pakketkluis te laten leveren. In een kluis? Jazeker! Sandra Ronde van De Streekboer legde uit hoe dat werkt en hielp beide hun eerste streekboer-pakket uit een kluis te halen. 

Hoe werkt het?

De Streekboer biedt eerlijke en duurzame producten aan die lokaal zijn geproduceerd door boeren uit Noord-Nederland. Je bestelt de producten online bij De Streekboer en laat ze bezorgen in de pakketkluizen op de P+R in Rolde of Gieten. De verse producten worden geleverd in een speciaal ontwikkelde thermobox. Dit zorgt ervoor dat de producten koel en vers blijven in de pakketkluis.

Dit mooie aanbod is mogelijk dankzij een pilot in het kader van het Interreg IVB programma Surflogh. De provincie Drenthe wil met de pilot een bredere toepassing van de pakketkluizen onderzoeken. Op de hubs in Rolde en Gieten zijn in totaal 32 kluizen beschikbaar voor De Streekboer.

Eerlijk eten, gemakkelijk geregeld!   

Om de (potentiële) klanten van de Streekboer te attenderen op deze nieuwe mogelijkheid vroegen de provincie Drenthe en De Streekboer Senza Communicatie om het aanbod bekend te maken. Op basis van analyses van de doelgroep ontwikkelden wij een plan de campagne bestaande uit een mix van online en offline media en promotieacties. Ook maakten we het aanbod bekend bij enkele influencers op Instagram met volgers onder de doelgroep van De Streekboer. Super leuk en waardevol bovendien, om ons voor ‘eerlijk eten’ te mogen inzetten. We schakelden Frissekom in voor de ontwerpen van de uitingen. De campagne loopt nog tot eind 2022.

Nieuwsgierig naar het aanbod? Klik hier