Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Veurjaor in de kop?

De eerste lentedag was dit jaar vroeg! Voor veel motorrijders reden om de motor te poetsen en te checken of alles nog naar behoren werkt. Want zo’n lentezonnetje nodigt uit om lekker te toeren met de motor. Helaas gebeuren in het voorjaar veel ongelukken met motorrijders. Om aandacht te vragen voor veilig motorrijden, startte deze week in Drenthe de campagne ‘Veurjaor in de kop’. Het Verkeers- en Vervoersberaad vroeg ons om de campagne op te zetten en uit te voeren.

We bedachten onder andere een leuke winactie. Motorrijders kunnen op www.facebook.com/veurjoarindekop laten weten hoe zij ervoor zorgen dat hun eerste motorrit ook écht genieten is. Door dit te doen, maken ze kans op kaarten voor de theatershow Jumping Jack! Daarnaast krijgen motorrijders tijdens de campagneperiode veiligheidstips over het belang van zichtbaarheid en anticiperen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de meeste ongevallen hiermee te maken hebben.