Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Week van de Lieve Briefjes van start bij UMCG in Groningen

Van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 januari 2022 is het weer de Week van de Lieve briefjes. De week waarin iedereen wordt opgeroepen iets liefs te schrijven voor een ander. Voor het UMCG in Groningen is het aanleiding om alle medewerkers met een lieve boodschap te verrassen. Het van oorsprong Groningse initiatief van stichting BuitengewoonZijn.NU wordt mede georganiseerd door Senza Communicatie. 

De Week van de Lieve Briefjes krijgt dit jaar veel enthousiaste reacties. Veel organisaties en bedrijven grijpen de week aan om een lieve boodschap te versturen of te geven. Zo zijn er bakkers die kaartjes weggeven, kinderopvangorganisaties die briefjes schrijven, bibliotheken die kaartjes in boeken verstoppen en veel mensen die er acties mee organiseren. In totaal zijn er 36.000 Lieve Briefjes gedrukt.

Briefjes afhalen

Wie een Lief Briefje wil versturen of weggeven kan de kaartjes op veel plekken gratis afhalen. Zo zijn ze beschikbaar in alle bibliotheken in stad en provincie Groningen, in Mar en Fean (Fryslân), Amersfoort en Breda. Maar de kaartjes worden inmiddels op heel veel andere plekken verspreid: zoals de servicepunten van Qbuzz (Groningen en Drenthe), in veel supermarkten en in ziekenhuizen in Groningen en Assen. De complete lijst met afhaalpunten is beschikbaar op weekvandelievebriefjes.nl/afhaalpunten/. Online bestellen kan ook: tegen een kleine vergoeding worden de kaartjes thuisbezorgd. De voorraad is beperkt.

Belangeloos

De Week van de Lieve Briefjes is een initiatief van stichting BuitengewoonZijn.NU en wordt mede georganiseerd door Senza Communicatie. Iedereen werkt belangeloos mee aan de week. Zo wordt de actie ondersteund door onder meer Gemeente Groningen, Qbuzz, Biblionet Groningen en vrijwilligers die de kaartjes verzendklaar maken en distribueren. Ons kantoor is het centrum van de logistieke organisatie: we handelen alle aanvragen af, houden alle bestellingen en de voorraad bij en komen geregeld met een berg pakketten bij PostNL. Ook zijn de persberichten van onze hand en houden we de website en facebookpagina bij. De hartverwarmende acties en reacties maken dat zeer de moeite waard!

Bekijk het hier: