Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Zo kom je veilig de winter door!

De temperaturen dalen en de eerste sneeuw is al gevallen. Prachtig weer om een frisse wandeling te maken door winterwonderland. Maar in het verkeer ook oppassen geblazen. Als automobilist heb je in deze tijd geregeld te maken met beslagen of bevroren ruiten, gladde wegen en slecht zicht. Daarom vraagt de Mobiliteitsraad Drenthe de komende maanden extra aandacht voor verkeersveiligheid. Aan ons de opdracht om een verfrissende wintercampagne op te zetten.

De Mobiliteitsraad Drenthe voert al enkele jaren de wintercampagne om het aantal verkeersslachtoffers in Drenthe te verminderen. Tijdens de campagne ontvangen Drentse automobilisten handige tips om in de winter veilig en snel de weg op te gaan.

Aanpassingen website

Gebaseerd op de evaluatie van de wintercampagne 2021 – 2022 zijn er dit jaar wat dingen veranderd. Zo hebben we de website www.opwegindewinter.nl onder de loep genomen en is het design geüpdatet door Appademic. Door deze optimalisatie is de website nu ook mobielvriendelijk. Verder is de website aangevuld met verschillende weergerelateerde thema’s, zoals sneeuw, mist, ijzel en storm. Per thema ontvang je slimme tips om veilig op pad te gaan.  

Weerwaarschuwingen

Is er slecht weer op komst? We waarschuwen Drenten vooraf via social media en geven handige tips. Hoe? Wij houden het weer in de gaten en geven Kollektive Media een seintje als een bepaalde weerssituatie zich voordoet. Zij zorgen er vervolgens voor dat de juiste advertentie online wordt gezet. Handig, toch? 

Slippende journalisten

Maar hoe voelt het om in de slip te raken en de controle te verliezen? En wat moet je doen als dit gebeurt? Dat kunnen de journalisten die aanwezig waren bij de startactie op 13 december je vertellen. Zij waren uitgenodigd om een slipcursus te volgen bij DIBO in Emmen. Tijdens deze training leerden zij om vroegtijdig gevaren te herkennen en gingen ze aan de slag met stuur-, rem- en uitwijktechnieken. Een leuke en leerzame ervaring om deze winter veilig te trotseren! Benieuwd hoe zij het hebben ervaren? Bekijk het verslag van RTV Drenthe hier en van Dagblad van het Noorden hier.

Campagnemiddelen

De wintercampagne is de komende tijd te zien en te horen via borden langs de weg, posters, radiocommercials, social media, online banners en reclame op tankstations. 1609 Bold maakte alle ontwerpen. Kijk voor meer informatie ook op www.opwegindewinter.nl.