Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Verhalenreeks Sweco

Wist je dat architecten- en ingenieursbureau Sweco hele mooie stappen zet om diversiteit vooruit te laten bewegen? Of om duurzame oplossingen te vinden voor de luchtkwaliteit in bijvoorbeeld schoolgebouwen? Zo zijn er nog veel meer thema’s waarvoor het bedrijf oplossingen biedt in de veranderingen die in de wereld gaande zijn. Oók binnen de organisatie, waar veel gedaan wordt aan onderwerpen als inclusiviteit en (persoonlijke) ontwikkeling. De grote én kleine stappen die ze hierin zetten, delen ze daarom ook graag met hun (toekomstige) medewerkers. Met verschillende verhalenreeksen vraagt Sweco er aandacht voor. Senza Communicatie mocht enkele van deze verhalen optekenen.

Van een fijne werkplek creëren voor statushouders tot vernieuwende samenwerkingen met studenten van Windesheim Hogeschool. Van een leven lang leren tot inspirerende ideeën over gezond binnenklimaat; binnen Sweco werken ze aan verschillende thema’s die het een mooi bedrijf en een fijne werkplek maken. Toch zijn die thema’s nog niet altijd allemaal zichtbaar voor de medewerkers. En zeker niet voor het talent dat op dit moment nog niét bij Sweco in het personeelsbestand zit. Tijd voor een aantal mooie verhalenreeksen om deze ontwikkelingen de wereld in te slingeren!

Verschillende verhaallijnen
Onze opdrachtgever bedacht meerdere verhaallijnen om verschillende verhalen binnen te publiceren. Zo is er de verhaallijn ‘Een groeiplek voor iedereen’. Die illustreert hoe je bij Sweco aan het stuur van je eigen ontwikkeling staat en tot welke mooie resultaten dit leidt. Hiervoor interviewden wij twee HRM-professionals, Lonneke en Isabelle, die dagelijks aan de slag zijn met het creëren van een lerende omgeving. Zij vertelden ons over hun visie hierop. Ook schreven we een persoonlijk portret over Joeri die door zijn passie voor groen zijn eigen functie binnen Sweco creëerde. Hij zette Sweco zo landelijk op de kaart als een partij met expertise over het vergroenen van steden. Verder beschreven we de vernieuwende samenwerking tussen Sweco en Hogeschool Windesheim. Thomas (Sweco) en Ilona (Windesheim) zetten hierin samen hun beste beentje voor, voor een onderwerp dat zij heel belangrijk vinden; de toekomst van civiele techniek veilig stellen door bedrijven en onderwijs veel meer samen te laten werken.

Statushouders
De verhaallijn ‘Diversiteit voorwaarts’ geeft de thema’s diversiteit, inclusiviteit en gelijkheid een gezicht. En vooral: hoe Sweco zich hard maakt voor deze onderwerpen. Zo vertelden Pegy van Refugee Talent Hub en Suzan, HR Business Partner bij Sweco, ons bijvoorbeeld alles over hoe via de Refugee Talent Hub statushouders aan vacatures binnen Sweco worden gelinkt. En business unit managers Linda, Jeanette en Sara lieten ons meekijken naar het belang van diversiteit op sleutelposities, om zo oplossingen te kunnen bieden die de samenleving echt een stukje beter te maken.

Low-tech oplossingen
Voor het thema ‘Lucht laat je leven’ doken we in de wereld van een gezond binnenklimaat. Expert Johan, manager Building Services, inspireerde ons met zijn ideeën en legde uit hoe belangrijk het is om de mens centraal te zetten en ook te kijken naar low-tech oplossingen. Daarmee kwam het totaal aantal interviews en verhalen waar wij voor Sweco aan werkten op zes, die inmiddels allemaal zijn gepubliceerd op hun kanalen. De beelden bij de verhalen werden door Sweco zelf verzorgd.


Bron foto: Sweco