Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Fit leven, fit blijven

Fit, gezond en zelfstandig oud worden, dat willen we toch allemaal? Residentie de Wijert stimuleert haar inwoners hierin graag. Daarom sloeg de serviceflat de handen in een met MCZ, centrum voor beweging, fysiotherapie en sportbegeleiding – en ontwikkelden de beide partijen samen het programma Fit leven, fit blijven. Wij werkten mee aan de ontwikkeling van dit programma en bijbehorende communicatiemiddelen.

In het programma Fit leven, fit blijven stimuleren de beide Groningse partijen  bewoners van Residentie De Wijert om fit, gezond en zelfstandig te leven. Daarom bieden ze begeleide fitness, gespecialiseerde fysiotherapie thuis, valpreventie-cursussen en fysiotherapie-groepen aan. Altijd binnen de muren van de serviceflat en onder persoonlijke begeleiding van een professional die uitgaat van de mogelijkheden van iedere individuele deelnemer.

Geef het een naam
Een mooi en uniek initiatief! Maar hoe zorg je ervoor dat meer mensen hiervan weten? Ten eerste adviseerden wij om het initiatief een naam te geven en een kernboodschap vast te stellen, om er zo helder over te kunnen communiceren. Om tot een goede naam te komen, trapten we af met een brainstorm. Met als resultaat de naam Fit leven, fit blijven.

Vorm en inhoud
Vanuit de kernboodschap werkten we verder aan een opzet voor de communicatiemiddelen, waarin vorm en inhoud goed hand in hand zouden gaan. Dit deden we samen met vormgever Paul Kooi Uitdaging was om zowel de huisstijl van Residentie De Wijert áls de huisstijl van MCZ met elkaar te combineren. In de opzet legden we verschillende basiszaken vast. Onder andere dat we, waar mogelijk, bewoner en therapeut altijd gezamenlijk fotograferen om de hechte band tussen beide duidelijk naar voren te laten komen.

Resultaat
Dit resulteerde in een drieluik folder (klik hier om de online versie te downloaden) die een goed beeld geeft van de samenwerking voor zowel de bewoners van Residentie De Wijert als voor andere partijen die meer willen weten over het concept. Daarnaast ontwikkelden we een editorial voor het vakblad SeniorenWijzer (klik om te downloaden), schreven we teksten voor de website en zorgen we voor de nodige media aandacht.