Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Geslaagde e-bikedag in Roden

Even flink doortrappen om je eigen sapje te maken. Wethouder Jeroen Westendorp van gemeente Noordenveld ging het met gemak af. Hiermee gaf hij ook meteen het startsein van de e-bikedag in Roden op donderdag 13 juni. Ruim 30 enthousiaste deelnemers deden mee aan verschillende workshops die allemaal in het teken van verkeersveiligheid stonden.

De dag was bedoeld voor iedereen die een e-bike heeft of van plan is om er een te kopen. Na het feestelijke startsein mochten de deelnemers zelf aan de slag. Ze testten hun fietsvaardigheden, spijkerden kennis bij tijdens de verkeersquiz en kregen van een fietsenmaker handige tips over de e-bike. Voor wie liever niet meedeed aan de e-bikedag was er een ouderenmarkt. Hier konden bezoekers lekker langs de kraampjes slenteren en uitgebreide informatie ontvangen over veiligheid in het verkeer, fietsverzekeringen, letselschade, ondersteuning bij het ouder worden en welzijnsactiviteiten in de buurt.

Aandacht voor verkeersveiligheid
De dag werd georganiseerd door Univé en Veilig Verkeer Nederland. Senza ondersteunde de partijen daar waar nodig bij de organisatie en zorgde voor extra promotie. Sinds begin dit jaar vragen we in opdracht van regio Noord-Drenthe extra aandacht voor de veiligheid van ouderen in het verkeer, waaronder tijdens deze e-bikedag. Klik hier voor meer informatie over het project.