Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Samen wegwerken samen campagne voeren

Het lijkt als de dag van gisteren dat we werkten aan het project Samen wegwerken. Toch is het alweer bijna vier jaar geleden dat we ermee begonnen. In 2017 sloegen Rijkswaterstaat, de politie en de provincies Fryslân, Drenthe en Groningen de handen ineen om de veiligheid bij wegwerkzaamheden aan te pakken. In drie jaar tijd kwamen mooie samenwerkingen tot stand, werden campagneplannen ontwikkeld en tal van campagnemiddelen gerealiseerd. Een campagne bedoeld voor zowel werkgevers en werknemers in de (wegen)bouw als het brede publiek en verkeersdeelnemers. 

Toen Rijkswaterstaat Noord-Nederland de campagne na drie jaar wilde beëindigen, besloten de drie noordelijke provincies Samen wegwerken zelfstandig voort te zetten. Vanwege interesse vanuit andere delen van het land, besloten ze de campagnemiddelen ook landelijk beschikbaar te stellen. Ze schakelden Senza in om de overdracht van de campagne in goede banen te leiden. 

Gebruiksinstructie
Senza adviseerde om een gebruiksinstructie te ontwikkelen. Daarmee kan iedereen de campagneboodschap op dezelfde manier uitdragen en de campagne op een juiste manier inzetten. We ontwikkelden de instructie samen met Dappr met wie we tijdens de campagne voor ontwerp en campagneuitingen hadden samengewerkt. Daarnaast was het zaak om de campagnematerialen online beschikbaar te stellen en fysieke materialen centraal op te slaan. Voor de online materialen liet de provincie Drenthe de website www.samenwegwerken.nl ontwikkelen. Senza schreef de teksten voor de website en zorgde ervoor dat alle campagnematerialen er een plekje op kregen. 

En nu? 
Met de campagnematerialen op één centrale online plek en een heldere gebruiksinstructie kan iedereen die extra aandacht wil vragen voor veiligheid bij wegwerkzaamheden zelf met de campagne aan de slag. Overheden, wegbeheerders, bedrijven in de (wegen)bouw en ieder ander die met veiligheid bij wegwerkzaamheden bezig is. En lukt dat niet of willen ze er graag bij geholpen worden, dan staan wij natuurlijk klaar.