Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

A7? Attent!

Gefocust zijn en rekening met elkaar houden. Als weggebruikers dat wat meer doen op de A7 in Friesland en Groningen, kunnen er een hoop ongelukken voorkomen worden. Onder het motto ‘A7? Attent!’ houden de politie en Rijkswaterstaat daarom een actie op de A7. Senza ondersteunt de actie met voorlichting. 

Aandacht hebben voor verkeer

‘A7? Attent!’ is  een motto met een dubbele betekenis: aan de ene kant staat attent voor attentie, ergens aandacht voor hebben. Aan de andere kant staat attent voor vriendelijk en behulpzaam omgaan met medeweggebruikers. En dat is precies wat weggebruikers op de A7 meer kunnen doen: aandacht hebben voor het verkeer in plaats van voor bijvoorbeeld de telefoon of de make-up, en een sociale verkeersdeelnemer zijn met oog voor de medeweggebruikers.

Diverse middelen 

Senza ondersteunt de politiecontroles door online diverse middelen te verspreiden. Vanwege het beperkte budget zijn andere middelen niet inzetbaar. Via onder meer een infographic, ervaringsverhalen van de politie, filmpjes en een facebookcampagne worden weggebruikers een half jaar lang regelmatig opgeroepen ‘attent’ te zijn in het verkeer en met name op de A7. Ook zorgen we ervoor dat de resultaten van de politiecontroles gedeeld worden via de website Rijkswegen Noord en social media. Tot slot zorgen we voor persaandacht, door persberichten over de campagne op te stellen.

Meer informatie over ‘A7? Attent!’ is de vinden op www.rijkswegennoord.nl/a7.