Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Advertorials voor de Kredietbank Midden-Groningen

Inwoners die financiële problemen of schulden hebben; ingewikkelde problematiek voor veel gemeentelijke overheden. Want hoe beweeg je mensen met financiële problemen om hulp te vragen? De Gemeentelijke Kredietbank Midden-Groningen wil graag bekender raken bij de inwoners van deze gemeente en adverteert daarom in kranten en magazines. Ze schakelden Senza in om deze advertorials op te stellen.

Om beter bekend te raken met de problematiek, verdiepen we ons eerst in het thema. Uiteraard in gesprek met de Kredietbank, maar ook door deskresearch te doen. Zo komen we tot een concept voor de advertorials: een combinatie van klantverhalen en een algemene tekst over de Kredietbank. We leggen het accent op de opluchting die klanten vaak ervaren nadat ze hulp hebben gezocht bij de Kredietbank.

Interviews
Voor de invulling van de klantverhalen interviewen we twee inwoners van de gemeente Midden-Groningen die met hulp van de Kredietbank uit de schulden kwamen. Verhalen die veel indruk maken en een mooi beeld geven van de hulp die de Kredietbank inwoners kan bieden. In de uitwerking van de interviews geven we kort en bondig weer hoe de geïnterviewden zijn geholpen door de Kredietbank. We beschrijven de emoties en focussen op de rust en opluchting. Fotograaf Jan Lenting van de gemeente Midden-Groningen maakt tijdens de interviews foto’s die de advertorials ondersteunen.

  'Ze kreeg de rust terug die ze zo hard nodig had. “Dat was fijn. Zo kon ik het leven met mijn twee jongens weer op de rit krijgen.”'  

Resultaat
De twee kranten waarvoor we schrijven hebben ieder een compleet eigen doelgroep. Daarom steken we de advertorials ook net iets anders in. Zo leggen we in de krant ter ere van het 75-jarig bestaan van Humanitas Midden-Groningen, meer de nadruk op de klantverhalen. In de krant die uitgebracht wordt door de Groninger Bodem Beweging focussen we op de rust die het uit handen geven van je financiële problemen, geeft.

Nieuwsgierig geworden? Je kunt beide advertorials hier rechts downloaden.