Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Convenant Alcohol en Jongeren

Te veel, te vaak en te vroeg. Dat is hoe GGD Groningen en de Vereniging Groninger Gemeenten het alcoholgebruik van jongeren uit de provincie Groningen omschrijven. Daarom hebben deze organisaties de handen ineen geslagen om alcoholgebruik onder jongeren in de provincie Groningen terug te dringen. In het ‘Convenant Alcohol en Jongeren’ hebben meer dan 20 verschillende partijen beloofd zich in te zetten om alcoholgebruik onder jongeren tegen te gaan. Hieruit zijn verschillende werkgroepen ontstaan, die zich elk met hun eigen deskundigheid inzetten om het gezamenlijke doel te bereiken.

Werkgroep 'drinkgedrag en preventie'

Vanuit onze expertise denken wij mee met de werkgroep ‘drinkgedrag en preventie’. We ondersteunen door bijvoorbeeld een praktische communicatiehandleiding te schrijven, te inventariseren wat er al gebeurt op dit gebied en door relevante onderzoeken te raadplegen. Naast deze ondersteunende werkzaamheden, zetten we in samenwerking met GGD Groningen ook een specifieke interventie op. De interventie heeft als doel om bij beginnende pubers de juiste norm te schetsen over alcoholgebruik. Dat doen we via een intermediaire doelgroep, namelijk de ouders.

Het concept van deze interventie is door GGD en Senza gezamenlijk bedacht. De GGD heeft zich vervolgens gestort op de inhoud van de interventie. Senza heeft het advies geschreven over de communicatie voorafgaand, tijdens en na deze interventie.