Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Doortrappen Drenthe

De meeste ouderen fietsen graag. Dat is ook niet gek, want fietsen is heerlijk! Bovendien voelen ze zich hierdoor vaak gezonder, hebben ze meer sociale contacten en blijven ze langer mobiel. Om senioren te stimuleren vaker te fietsen, startte begin juni in Drenthe het programma 'Doortrappen'. Het programma bestaat uit leuke fietsactiviteiten die helpen, motiveren en inspireren om te blijven fietsen tot je 100ste! Om het programma en de fietsactiviteiten te promoten, ontwikkelde Senza allerlei mooie communicatiematerialen.  

Het is al enkele jaren speerpunt in landelijk en regionaal verkeersveiligheidsbeleid: senioren op de fiets (en de e-bike). Terwijl senioren met gezondheidsprogramma’s gestimuleerd worden om in beweging te blijven, is in de cijfers een groeiend aantal ongevallen met de seniore fietser te zien. Reden genoeg voor de twaalf Drentse gemeenten en de provincie Drenthe om een offensief te starten dat het veilig blijven fietsen onder senioren moeten stimuleren. Dat doen ze met Doortrappen. 

Leuke fietsactiviteiten in Drenthe
De fietsactiviteiten van Doortrappen worden lokaal georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond, in samenwerking met sport- en beweegcoaches en andere partijen die betrokken zijn bij (veilig) fietsen in Drenthe. Tijdens de activiteiten kun je bijvoorbeeld een proefrit maken op een elektrische fiets of een driewielfiets, krijg je handige tips over veilig fietsen, oefenen je het fietsen én ontdek je de mooiste fietsroutes door Drenthe. 

Promotiematerialen Doortrappen Drenthe
Omdat Doortrappen nog onbekend is bij senioren in Drenthe is het zaak om het programma en alle fietsactiviteiten flink te promoten. Het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) schakelde Senza in om hiervoor diverse promotie- en communicatiematerialen te ontwikkelen. Het VVBD had de wens om zowel middelen te ontwikkelen voor het algemene programma, als voor de verschillende fietsactiviteiten. Daarom ontwikkelden we een passende middelmix, waarbij we rekening hielden met de behoeften, wensen en het mediagebruik van de doelgroep senioren.  

Vervolgens schakelden we vormgever Ilse Spijker in. Wij leverden de opzet en de teksten aan en Ilse goot alles in een mooie vorm. Dat resulteerde tot nu toe in een reeks aan mooie communicatiematerialen, zoals posters, rollupbanners, flyers, een folder en nog veel meer! Daarnaast verzorgden we ook de teksten voor de Drentse Doortrappen website: www.doortrappendrenthe.nl. En ondertussen werken we verder aan de ontwikkelingen van de materialen voor de fietsactiviteiten. Zo kunnen senioren in Drenthe fijn, gezellig én goed voorgelicht met de fiets op pad!