Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Fiets op, modus aan!

Steeds meer ongelukken in het verkeer komen door smartphonegebruik. Met name bij fietsende jongeren. Om die reden organiseerde Senza een speciale actie om extra aandacht te vragen voor de gevaren van smartphonegebruik op de fiets.

Startschot

Het startschot van de campagne Fietsmodus in Drenthe klonk op het Dr. Nassau College in Norg. Daar werden leerlingen van de school uitgedaagd te laten zien of zij ‘veilig’ kunnen ‘stunten’ op de fiets. Onder andere door een ritje te maken op een fietssimulator waarbij ze tegelijkertijd met hun telefoon bezig waren. Leerlingen merkten zo dat je smartphone gebruiken op de fiets te veel afleidt van het verkeer en dat dat heel gevaarlijk is. Naast de fietssimulator stond een groen scherm waarvoor de leerlingen in een zo gek mogelijke pose op de foto konden. De foto’s kregen een officiële Fietsmodus-achtergrond en staan op www.instagram.com/fietsmodus. Degene met de meeste likes op zijn of haar foto won een GoPro!

Naast de startactie ondersteunt het VVBD de campagne Fietsmodus ook door campagneposters te verspreiden bij Drentse scholen en politiebureaus. Bovendien is de campagne te zien in spotjes via RTV Drenthe en in bioscopen. Fietsmodus in Drenthe sluit aan bij de landelijke campagne van het Rijk. Senza bedacht de startactie en verzorgde ook het projectmanagement van de campagne.