Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Folder Hoogersmilde

In het Drentse Hoogersmilde ligt een lastige oversteek over de provinciale weg N371 (Rijksweg). Veel basisschoolkinderen maken hier gebruik van. Senza hielp de provincie Drenthe om voorlichting te geven over veilig oversteken aan de kinderen, hun ouders en andere weggebruikers.

Veilig oversteken

In Hoogersmilde maken veel basisschoolkinderen gebruik van het kruispunt van de Rijksweg met de P.H. Brug en de Drostenstraat. De maximumsnelheid op het kruispunt is 50 km/uur, maar niet alle weggebruikers houden zich daaraan. Bovendien rijdt er veel vrachtverkeer, dat ook afslaat van en naar de brug. Dat levert een lastige verkeerssituatie op, vooral voor de kinderen, maar ook voor andere weggebruikers.  De provincie Drenthe en de gemeente Midden-Drenthe wilden samen met de twee basisscholen in het dorp de kinderen en hun ouders helpen om bij dit kruispunt veilig over te steken.

Folder

Senza Communicatie heeft in opdracht van de provincie Drenthe advies uitgebracht over de inzet van voorlichting en communicatie over deze lastige oversteek. We hebben onder meer een folder ontwikkeld voor de kinderen en hun ouders, die op school tijdens een speciale verkeersweek is uitgedeeld. Ook is de folder huis aan huis verspreid en aangeboden aan de transportbedrijven die veel van de kruising gebruikmaken om hen ervan bewust te maken dat ze de kruising delen met een kwetsbare groep verkeersdeelnemers.