Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

GGD Drenthe

Toen er een grieppandemie uitbrak, zat afdeling communicatie van GGD Drenthe al snel tot haar oren in het werk. Daarom werd collega Janneke Nijholt voor een periode van drie maanden ingevlogen. Ze ondersteunde de GGD bij de communicatie rondom griepvaccinaties. Een jaar later vroeg de GGD weer om onze hulp. Toen ondersteunden twee collega’s van Senza de communicatieafdeling bij het opstellen en uitvoeren van verschillende beleidsplannen en projecten.

Informatiekrant
We verzorgden onder meer de informatiekranten ‘Terugblik’ en ‘Vooruitblik’. Daarmee werden ketenpartners geïnformeerd over wat er was gebeurd en wat er komen ging in het werkveld van de GGD. De kranten werden onder meer verspreid bij gemeenten en onderwijsinstellingen.

Campagne preventieve logopedie
Ook mochten we een campagne ontwikkelen over preventieve logopedie. Met de titel 'Hoe goed praat uw kind al?' werden op scholen en kinderdagverblijven onder meer posters verspreid. De boodschap van de campagne: preventieve logopedie kan helpen om spraak- en taalproblemen bij jonge kinderen te voorkomen of tijdig te verhelpen. En dat is belangrijk, want die problemen kunnen zorgen voor een achterstand in de algemene ontwikkeling van de kinderen. Daarom instrueerden we ouders om in de gaten te houden hoe hun kind zich ontwikkelt.