Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Huis ter Heide

Elke dag steken ruim 150 fietsers de drukke kruising Domeinweg/Norgervaart in Huis ter Heide over. Het zijn vooral scholieren die in Norg naar school gaan. Nadat drie scholieren op deze kruising een ongeluk kregen, besloot Provincie Drenthe tijdelijke maatregelen te treffen die de kruising snel veiliger moesten maken. In september 2014 werden daarom verkeerslichten geplaatst. Ook kwam er tussen de weg en het fietspad een afscherming zodat auto’s niet meer via het fietspad kunnen inhalen. Daarnaast geldt er 200 meter voor en na de kruising een inhaalverbod voor auto’s.

Folder

Om fietsers te informeren over hoe de nieuwe stoplichten werken en hoe zij veilig deze kruising kunnen oversteken, ontwikkelde Senza in opdracht van het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe een folder. Dat deden we samen met Studio Rob Pentinga. In de folder staat informatie over de ‘spelregels’ van de nieuwe verkeerslichten, de dode hoek en zichtbaar zijn in het donker. De folder werd huis-aan-huis verspreid in de directe omgeving van de kruising, op scholen in de omgeving en uitgedeeld aan fietsers bij de kruising zelf.