Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Ik val op in Drenthe

Op donderdagochtend 19 oktober stond het Vincent van Gogh college in Assen helemaal in het teken van verlichting. (Hulp)diensten vroegen aandacht voor het belang van goede fietsverlichting. Senza ondersteunde deze bijzondere actie. 

Speciale actie

In het najaar, als het ’s ochtends later licht is en ’s avonds eerder donker, is het belangrijk om goede fietsverlichting te voeren. (Hulp)diensten zoals de brandweer, politie, ambulancezorg en wegbeheerders komen in het donker regelmatig fietsers tegen zonder goede fietsverlichting. Dat is gevaarlijk voor de fietsers zelf en ook voor de hulpdiensten die bij een spoedgeval snel ter plaatse moeten zijn. Ze besloten daarom om samen met het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) een speciale actie op te zetten om extra aandacht te vragen voor goede verlichting op de fiets. Ze richtten zich vooral op de jongere fietser, omdat dit een kwetsbare verkeersdeelnemer is. 

Startschot

Op donderdagochtend 19 oktober 2017 klonk op het Vincent van Gogh college, locatie Lariks, in Assen het startschot van de fietsverlichtingsactie. Samen met burgemeester Marco Out stonden de hulpdiensten met zwaailichten op het schoolplein. Ze deelden voorlichtingsfolders en fietslampjes uit aan de leerlingen en gingen met hen in gesprek om te vertellen hoe belangrijk het is om goede fietsverlichting te hebben. De hulpverleners deden dat die dag ook op veertig andere plekken in de provincie. De acties sloten aan bij de landelijke fietsverlichtingscampagne ‘Ik val op’.

Ondersteuning Senza

Senza ondersteunde de hulpdiensten en het VVBD bij deze actie. Een flinke klus, want er moest in korte tijd veel geregeld worden. Een draaiboek opstellen, lampjes bestellen, berichtgeving maken voor verschillende media, de hulpdiensten voorzien van materiaal om uit te delen en het versturen van posters naar scholen in Drenthe. Ook ontwikkelden we samen met 212 Fahrenheit speciaal voor deze actie een voorlichtingsfolder over fietsverlichting. Tot slot zorgden we er ook voor dat de startactie in Assen werd vastgelegd door een fotograaf en Radio Drenthe.