Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

N366 Veilig: Vaart met veiligheid

De N366 is de provinciale weg tussen Veendam en Ter Apel. De weg was jarenlang één van de meest onveilige wegen in de provincie Groningen. Provincie Groningen pakt de verkeersonveiligheid aan in het project 'N366 Veilig'. Het doel van het project is het aantal ongevallen en het aantal gewonden met 50 procent te laten dalen. Het project is een samenwerking van provincie Groningen, de gemeenten Pekela, Stadskanaal, Veendam en Westerwolde, de politie en het Openbaar Ministerie.

Strategie en uitvoering

Senza Communicatie is vanaf het begin op zowel strategisch als uitvoerend niveau betrokken bij de aanpak van het project. We hebben eerst een projectplan opgesteld voor de hele projectperiode, aan de hand van vier speerpunten: infrastructuur, handhaving, educatie en voorlichting. Op basis van dit plan wordt jaarlijks een werkplan gemaakt. Voor ieder jaar staan er diverse voorlichtings- en educatieactiviteiten gepland. Daarnaast ondersteunen we de provincie bij de communicatie over infrastructurele maatregelen.

Voorlichtingsactiviteiten

Zo vroegen we aandacht voor de gevaren van afleiding in het verkeer door een goochelaar op pad te sturen naar de Boeskoolmarkt in Ter Apel. De goochelaar haalde bij voorbijgangers goocheltrucs uit en liet daarmee zien hoe snel je bent afgeleid. Andere activiteiten die we organiseerden waren bijvoorbeeld op jaarmarkten in Veendam, Oude Pekela en Stadskanaal. Marktbezoekers konden daar plaatsnemen in een kantel- of rijsimulator en op die manier zelf ervaren hoe het is om ondersteboven in een auto te hangen.

Informatiekrant

Onder het motto 'N366 Veilig: vaart met veiligheid' ontwikkelen we ook ieder jaar een informatiekrant. De krant wordt huis-aan-huis verspreid in de gemeenten die aan de N366 grenzen. De krant heeft als doel om omwonenden te informeren over alles wat met de aanpak van de N366 te maken heeft. Senza verzorgt de totstandkoming van de krant. Dat houdt in dat we redactie-overleg voeren, interviews houden, tekst schrijven, beeld verzamelen, en de productie en verspreiding van de krant begeleiden. Studio Rob Pentinga ontwerpt de krant.  

Doel

Het uiteindelijke doel van het project is dat weggebruikers de gevaren op de N366 kennen, zich tijdens het gebruik van de weg veiliger gedragen en weten wat er aan de onveiligheid op de route gedaan wordt. Bovendien willen we bereiken dat de doelgroepen een positieve houding hebben ten aanzien van de maatregelen die op de N366 worden genomen. Om dat te bewerkstelligen, worden verschillende activiteiten op het gebied van educatie en voorlichting uitgevoerd.