Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Open dag landbouwverkeer

Een groot landbouwvoertuig dat over een smalle weg of door een dorp rijdt, zorgt soms voor onbegrip en onveiligheidsgevoelens. Om het gesprek hierover aan te wakkeren tussen boeren en omwonende dorpelingen, hield akkerbouwbedrijf Gaaikema in Houwerzijl op zaterdag 9 juli een open dag. Senza was de verbindende kracht.

Open dag

Tijdens de dag konden bezoekers een kijkje nemen op het bedrijf van de familie Gaaikema, dat onder meer de bekende gekleurde aardappeltjes teelt. Op het erf stonden verschillende landbouwvoertuigen om te bekijken. Mensen konden achter het stuur kruipen en voorlichting krijgen over de dode hoek van een landbouwvoertuig. De instructeurs van de Stichting Bevordering Verkeerseducatie hielden daarnaast een leuke kennisquiz. Veel bezoekers gingen onder het genot van een kop koffie (aan de stamtafel) in gesprek met de aanwezige boeren. Of ze lieten zich voorlichten door Veilig Verkeer Nederland, afdeling De Marne, dat in de boerderij een eigen aardappelkist-stand had ingericht. Ondertussen zorgde theatergroep Auth & Tiek voor een vrolijke noot en slagroom op de koffie. Radio Noord deed live verslag van de open dag.

Onderling begrip

Senza Communicatie organiseerde de dag in nauwe samenwerking met akkerbouwbedrijf Gaaikema en Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) afdeling De Marne. We werkten daarbij samen met CUMELA Nederland, Veilig door De Marne, Stichting Bevordering Verkeerseducatie (SBV), Theater Auth & Tiek en Veilig Verkeer Nederland, afdeling De Marne. Senza betrok de partners, zorgde voor een draaiboek en voor de promotie en publiciteit. Dat alles deden wij in opdracht van het Verkeer- en Vervoerberaad Groningen met als doel meer onderling begrip te kweken tussen bestuurders van landbouwvoertuigen en andere verkeersdeelnemers uit de directe omgeving.