Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Provinciale autoweg N34

Keren op een autoweg. Een paar seconden afgeleid zijn achter het stuur. Gevaarlijk inhalen terwijl de tegenligger met 100 kilometer per uur op je afkomt. Het zijn levensgevaarlijke situaties, die op de provinciale autoweg N34 helaas wel voorkomen. Vaak met ernstige en zelfs dodelijke ongevallen tot gevolg. De provincie Drenthe wil een eind maken aan deze ongelukken. Daarom ontwikkelde Senza in opdracht van de provincie de campagne ‘N34 Samen richting Nul verkeersslachtoffers’, die de weggebruikers wijst op veilig rijgedrag op de N34.

Spandoeken

Op 28 plaatsen langs de weg zijn mottoborden geplaatst in vorm van spandoeken, waarvoor Senza het concept bedacht. De boodschap verschilt per weggedeelte. Op plekken waar weggebruikers soms keren, zien bestuurders de boodschap ‘Keren? Nee! Ook niet vanaf een P’. Ook zijn er weggedeelten waar niet ingehaald mag worden en waar bestuurders alleen mogen inhalen als het veilig kan. Die plekken hebben borden met de boodschap ‘Inhalen? Hier niet doen’ en ‘Inhalen? Gebruik je verstand’. Tot slot zijn er borden te zien met de boodschap ‘Iets anders doen achter het stuur? Zoek een P’.

Overige middelen

Senza ontwikkelde ook flyers  die uitgedeeld worden bij belangrijke locaties langs de weg. Daarnaast worden er online advertenties en social media ingezet. Ook gaat de provincie tijdens de campagne samenwerken met de politie. Die gaat extra controleren op de N34, opvallend en onopvallend. De campagne duurt in totaal drie jaar.