Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Samen richting Nul verkeersslachtoffers!

Sinds 2013 voert Senza de campagne 'Samen richting Nul verkeersslachtoffers!' uit voor het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe. In de eerste jaren lag het accent van de communicatie op de promotie van de campagne en het verwerven van nieuwe ambassadeurs. Mensen uit Drenthe die zelf (of in hun omgeving) de gevolgen van een verkeersongeluk hebben ervaren of met een andere reden zich in willen zetten voor verkeersveiligheid, kunnen aanhaken bij de campagne als ambassadeur van Samen richting Nul verkeersslachtoffers.

Zelf verantwoordelijkheid nemen

Het doel van de campagne is om een beweging op gang te brengen waarbij Drenten zich niet meer neerleggen bij zoveel verkeersslachtoffers, maar zelf meer verantwoordelijkheid te nemen om de verkeersveiligheid in Drenthe te verbeteren. Ambassadeurs kunnen zich inzetten voor verkeersveiligheid door verkeersactiviteiten te organiseren, mee te doen aan verkeerstrainingen, mee te denken over campagnes en projecten of bijvoorbeeld door via sociale media aandacht te vragen voor verkeer. 

Inspireren en ondersteunen

In 2017 lag de nadruk van de communicatie op het inspireren en ondersteunen van de ambassadeurs om ze zo een handje op weg te helpen in hun ambassadeurschap. Het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe heeft daarin zelf de regie en het initiatief. Senza ondersteunt het VVBD bij de activiteiten. Zo ontwikkelden we onder andere een informatiebulletin dat onder zowel bestaande als nieuwe ambassadeurs kan worden verspreid. Ook openden we een Facebookpagina waar de ambassadeurs ervaringen kunnen uitwisselen. Bovendien werd dit jaar de huisstijl van het project aangepast. De nieuwe huisstijl is doorgevoerd in verschillende middelen zoals de website www.samenrichtingnul.nl, de Facebookpagina en de promotieflyer van de campagne. 

Bij de ontwikkeling van de website en de vormgeving van de middelen van Samen richting Nul werken wij samen met Van der Let & Partners uit Heerenveen.