Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Shared space

‘Shared space’ is een filosofie van Hans Monderman, waarin de afwezigheid van verkeersaanduidingen centraal staat. Borden, wegmarkeringen, drempels en barrières worden zo weinig mogelijk gebruikt. De automobilist moet zelf op het verkeer letten, verantwoordelijkheid nemen en niet klakkeloos verkeersborden en tekens volgen. Senza verzorgde de interne en externe communicatie rondom het Europese shared space-project en legde de ideeën van Monderman en zijn internationale partners vast in een aantal mooie brochures.

Interne en externe communicatie
Het denkwerk van shared space werd opgenomen in een ‘Europees Interreg IIIB-project’. Dit is een project waarbij op regionaal, nationaal en Europees niveau nieuw beleid ontwikkeld wordt voor de inrichting van de openbare ruimte. Senza was verantwoordelijk voor zowel de communicatie binnen het Interreg-project, als de communicatie naar de buitenwereld toe. Naast de genoemde brochures organiseerden we workshops, beheerden we een website en ontwikkelden een DVD en documentaire. Ook genereerden we persaandacht en reageerden we daarop.