Wij maken op onze website gebruik van cookies voor Google Analytics en AddThis (Social Media). Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.

Accepteer

Weiger

Wedde dat 't lukt!

In het bijzondere zorginitiatief ‘Wedde dat ’t lukt!’ zorgen dorpsbewoners, zorgprofessionals, vrijwilligers en een dorpsondersteuner ervoor dat dorpsbewoners langer zelfstandig thuis kunnen worden. In opdracht van Vereniging Groninger Dorpen maakte Senza Communicatie een boekje over Wedde dat ’t lukt. 

Met elkaar voor elkaar zorgen

Met elkaar voor elkaar zorgen, in de breedst mogelijke zin van het woord. In Wedde/Wedderveer en sinds kort ook in Veelerveen en Vriescheloo. Dat is het doel van Wedde dat ’t lukt. In dit zorginitiatief werken dorpsbewoners, verenigingen, professionele zorgverleners en andere instanties samen om de leefbaarheid in hun dorpen te behouden en te versterken. Wedde dat ’t lukt is er voor alle inwoners van 0 tot 100 jaar en ouder. Met speciale aandacht voor de kwetsbare ouderen.

Stichting Wedde dat 't Lukt

Op initiatief van de plaatselijke huisarts zetten dorpsbewoners in Wedde in 2014 de stichting Wedde dat ’t lukt op. De stichting werkt met een dorpsondersteuner en Wedde dat ’t Lukt laat zien hoe succesvol deze functie is. De praktijk, maar ook cijfers, laten zien hoe het initiatief dorpsbewoners en zorgprofessionals verbindt. Veel hulpvragen kunnen mede door het inzetten van vrijwilligers worden opgelost. Het laat vooral zien hoe dorpsbewoners langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen, op een voor hun veilige en vertrouwde manier.

Groninger Dorpen

Groninger Dorpen is de Groningse koepelorganisatie voor dorpen. Zij ondersteunt Wedde dat ’t Lukt zo nu en dan, waar nodig. De interesse naar de rol van de dorpsondersteuner groeit enorm. Niet alleen in Groningen, maar ook in de rest van Nederland. Bij Wedde dat ’t lukt maar ook bij Groninger Dorpen komen dan ook geregeld vragen binnen. Om andere zorgzame dorpen en buurten verder op weg te helpen, door de opgedane kennis en inspiratie te delen, besloten Wedde dat ’t lukt en Groninger Dorpen een boekje te laten maken. Wedde dat ’t Lukt vertelt in dit boekje als ervaringsdeskundige haar verhaal, opzet en bevindingen. Ter inspiratie en motivatie.

Boekje

Senza Communicatie zorgde voor de realisatie van het boekje, in samenwerking met John Brouwer en Studio Spijker. We dompelden ons samen met John onder in de activiteiten en ervaringen van Wedde dat ’t lukt, stelden in nauwe samenwerking met het stichtingsbestuur, de dorpsondersteuner en Inge Zwerver van Groninger Dorpen de teksten op en begeleidden het ontwerp door Ilse Spijker. Met een mooi boekje als resultaat.